User Login    
 + Register
  • Main navigation
Foto
DSCN0141.JPG
CIMG1917.JPG
DSCN0928.JPG
DSCN1384.JPG
DSC06933.JPG
CIMG2526.JPG
DSCN1363.JPG
Article ID : 2
Audience : Default
Version 1.00.05
Published Date: 2011/3/16 15:27:48
Reads : 5242
Nazi si momeli

Cu ani în urmă, nada de bază a pescarilor de crap erau porumbul şi mămăliga. Şi eu am pescuit foarte mult cu aşa ceva. Porumbul încă a rămas o nadă care se foloseşte mult în competiţii, combinaţia boiles-porumb aducând rezultate foarte bune. Boabele de porumb preferate de crap sunt cele lăptoase. Întodeauna mi-a plăcut să cercetez şi să inventez ceva. Am încercat să văd ce-ar putea să aibă acest lapte în el de-i place crapului aşa de mult. Din experienţe am observat că atunci când crapul avea mâncare multă şi era sătul, sugea boabele de porumb lăptos iar coaja o scuipa. Aşa mi-am dat seama că-i place la nebunie şi nu m-am lăsat până când nu am intrat în posesia lui. Folosesc acest îndulcitor de mai mulţi ani. Este extras dintr-un porumb special foarte dulce şi vi-l recomand să-l folosiţi cu încredere în special la prepararea boilesurilor.

Am să vă spun câte ceva despre acest îndulcitor, cum se foloseşte şi care sunt avantajele şi dezavantajele lui în regim de concurs. Se foloseşte la prepararea boilesurilor, peleturilor sau atunci când dorim să facem nişte cocoloaşe pe care dorim să le aruncăm cu praştia ori catapulta. Un avantaj îl constituie faptul că acest îndulcitor este lipicios şi leagă nada. Atunci când îl folosim la prepararea boilesurilor proporţia este 50% laplte de porumb - 50% apa, fără ouă. Este metoda care o folosesc cel mai des, fără ouă boilesurile rezistând mai mult nealterate şi păstrându-şi frăgezimea. Boilesurile făcute după această metodă, odată ce ajung în apă încep să se înmoaie de la suprafaţă spre interior iar crapul simte aroma şi atractul şi nu întârzie să apară. 


Acolo unde este crap mult care nu se punctează şi plătică situaţia se schimbă. Se pune 15-20 ml la 10 ouă că altfel avem viaţă grea, vorbesc ca unul care-s păţit. Având îndulcitor mai puţin, boilesurile sunt mai puţin solubile şi putem să-i selectăm. 

Ca să vă faceţi o idee am să vă spun câte ceva despre câteva concursuri în care am folosit acest îndulcitor în propoţie 50%-50%. Prima dată am folosit acest îndulcitor la primul concurs de crap din România în 1999 la Săruleşti. Am fost contactat de cei de la Arrow International, care m-au întrebat dacă nu doresc să-i reprezint la acest concurs. Eu ca unul care mă credeam stăpân pe meserie am acceptat. Însă după ce am participat la câteva antrenamente cu cei de afară, mi-am dat seama că nu este chiar aşa de uşor. Eram încă departe şi aveam încă multe de învăţat. Am făcut vreo 5 antrenamente la Săruleşti, mi-am testat îndulcitorul şi crisalida de libelule şi se părea că eram pe drumul cel bun. Vreau să vă spun că în acel timp nu era chiar aşa de multă plătică şi am putut să-mi folosesc reţeta, obţinând locul 7. L-am folosit şi la prima ediţie de la Tâncăbeşti. Primăvara nu prea era nici crap nici plătică aşa că n-am fost deranjat, am nădit cu boilesuri şi cu cocoloase şi îndulcitorul meu a dat rezultate – locul I. După aceia s-a înmulţit plătica tare de tot şi la următorul concurs trebuia să-mi schimb reţeta. Am participat şi în toamna trecută, când erau inundaţiile, auzisem că nu mai e plătică multă pentru că au mai scos-o aşa că m-am hotărât să folosesc reţeta 50%-50%. Nădisem tare şi aşteptam, dar nu mult pentru că senzorul sună: o plătică, două, trei. Îi zic colegului să schimbăm şi să nădim cu boilesurile mai puţin solubile, însă n-am apucat să termin că senzorul ne cheamă să scoatem primul crap. Am ţinut-o tot aşa: 3-4 plătici şi un crap. Ne-am interesat cum stau lucrurile şi se părea că mai mult de jumătate din echipe erau fără peşte. Ploua contiu, apa creştea şi era tot mai greu de pescuit şi concursul a luat sfârşit terminând pe locul II. 

Lacul Dârvari în urmă cu un an - Cupa Pelicanul: un concurs mare pe un lac dificil, era prima ediţie şi primul concurs organizat aici, cunoşteam bine lacul şi ştiam că locurile cele mai bune eau în golf. Trag două bilete, însă pe amândouă scria zona stufului. Merg la locul cu pricina, nădim cu boilesuri 50%-50% şi eram convins sută la sută că o să meargă deoarece se puncta tot crapul şi nu era plătică, aşa că tot ce trăgea era crap punctabil. Până vineri dupămasă am reuşit să mai ţinem pasul cu cei din golf la o distanţă nu prea mare, însă până la urmă mi-am dat seama că era greu şi a trebuit să mă mulţumesc doar cu câştigarea sectorului, lucru pe care l-am realizat uşor prinzând 180 kg. 

Aş vrea să spun câte ceva şi despre lacul Hobaia, un concurs greu pentru mine Datorită faptului că folosind reţeta 50%-50% mă mâncau crapii intre 1,5 şi 2 kg care nu se punctau. La selecţia de anul trecut auzisem că se punctează crapii de la 1,5 kg dar nu a fost aşa şi s-a schimbat pe ultima sută de metrii tot de la 2 kg aşa că am avut viaţă grea. Erau echipe de 6 persoane, câte doi în sector. Eram cu cei de la Aquamania şi am pescuit în sectorul C. Am făcut boilesuri de 20 mm, însă ciortanii de 1,5-2 kg au tăbărât pe noi de nu mai ştiam pe care băţ să pun mâna, la zece crapi prinşi abia dacă era unul punctabil. Alte boilesuri nu aveam la noi aşa că a trebuit să ne mulţumim cu un loc trei pe sector.      

Am să vă povestesc câte ceva şi despre două lacuri de afară. Lacul Maconka – Ungaria, un lac cunoscut de mulţi pescari de la noi, nu e prea mare dar e bine populat. Am participat acolo la 4 concursuri şi pot să spun că am avut rezultate bunicele. Tot cu reţeta 50%-50% fiindcă acolo nu se prinde altceva decât crap. Anul trecut la începutul lui Mai, lupta pentru primele două locuri s-a dat între două echipe româneşti, o luptă nebună de la început până la terminarea concursului, între noi şi băieţii de la Senzor, însă tinereţea şi-a spus cuvântul până la urmă şi am terminat pe locul II. La acest concurs atât noi cât şi băieţii de la Senzor am avut în jur de câte o tonă, iar următorii după noi, abia 450 kg, îndulcitorul de porumb spunându-şi cuvântul. Mai trebuie să amintesc şi lacul Montargil – Portugalia, unde s-au ţinut 2 campionate mondiale, România obţinând un loc 4 şi un loc 2 tot cu boilesuri solubile. 

Am căutat să va spun câte ceva din avantajele şi dezavantajele folosirii acestui îndulcitor, dezavantajul fiind că munciţi mult iar avantajul că prinzi crapi,  chiar dacă nu toţi punctabili. Acest îndulcitor te ajută chiar atunci când ai un loc mai rău să ai activitate şi să nu intri în stres. Am văzut mulţi pescari care oriunde ar cădea se plâng că locul e rău. Eu sunt de acord că în concurs 50% sau mai mult este locul, însă trebuie să facă şi pescarul ceva să iasă până la urmă cât de cât pe un loc onorabil. Tot pe lacul din Ungaria am căzut anul trecut pe un loc care se ştia că este cel mai rău de pe acest lac: apă mică, mâl, agăţături şi tot ce e mai rău. N-a depăşit nimeni acolo 100 Kg în 100 de ore, iar eu cu colegul am adunat 465 kg de crapi mici, dar multi că până la urmă kilogramele contează. Şi aici m-a salvat laptele de porumb. Aşa că cei care cad mereu numai pe locuri rele, le recomand să folosească Laptele de Porumb!           

|  Links 
Printer Friendly Page Send this Article to a Friend
Contact
info@tatanitu.ro
0728 830 136
0722 950 716
Calendar Competitii
May 2018
Add event Submit event
S M T W T F S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Galerie Foto
Vremea
Solunar
CURRENT MOON