User Login    
 + Register
  • Main navigation
Foto
DSCN1387.JPG
CIMG2536.JPG
CIMG2239.JPG
DSCN1361.JPG
CIMG4384.JPG
CIMG4962.JPG
DSCN1329.JPG
Article ID : 4
Audience : Default
Version 1.00
Published Date: 2011/3/16 15:35:09
Reads : 105463
Tehnici de pescuit

Printre reuşitele unei partide de pescuit la crap, au o mare importanţă: calitatea năzii, locul unde pescuim (pentru ca nu toate locurile sunt la fel) şi experienţa pescarului.

NADA

O partidă de pescuit la crap sau un concurs este pierdut sau caştigatde multe ori chiar de acasă, înainte de a ajunge pe baltă. Momentul când ne-am hotarât să ne facem nada, boilesurile sau seminţele cu care vrem să pescuim este de fapt cel mai important lucru. Este bine dacă cunoaştem cât de cât lacul, mărimea şi densitatea crapilor, dacă este furajat, cât de des se pescuieşte, dacă are mâncare naturală, şi nu în ultimul rând trebuie să ţinem cont de vreme.


De ce este atât de important să cunoaştem lacul?, ar putea spune cineva, doar tot crap e.... Adevarat, însă fiecare lac are dichisurile lui. Acolo unde crapii sunt mai mari şi mai rari, sunt mai pretenţioşi, mai mofturoşi, mai atenţi şi nu pun gura pe orice. Nada trebuie să fie de calitate. Nu tot aşa stau lucrurile pe un loc unde crapii sunt mai mici şi foarte mulţi, care sunt într-o continuă mişcare, căutând hrană. Aceştia nu sunt chiar aşa pretenţioşi, însă şi aici contează nada.

LOCUL

Unii dintre pescarii de crap care umblă la concurs spun că locul reprezintă 50%  sau chiar mai mult din factorii care determină reuşita unei partide. De ce? De multe ori sunt  două locuri apropiate, poate au aceiaşi adâncime, pe unul merge bine peştele iar dincolo deloc. Încerci tot ce e posibil , ai o nadă bună cu care ai mai prins dar degeaba. Aici intervine altceva. Oricât de multă experienţă ar avea pescarul, nu are ce face. Sunt locuri care nu ţin crapi, care nu au nici un fel de structuri,praguri, platouri. Pe aceste locuri e greu de pescuit, pentru ca aici crapii sunt mai mult în trecere şi e foarte greu să-i localizezi. Cu crapi mici mai reuşim câte ceva însă când e vorba de crapi mari lucrurile devin arpoape imposibile.

PESCARUL

Avem nadă bună, loc bun şi dacă şi pescarul e bun cu experienţă totul va fi bine, va fi o partidă sau un concurs reuşit. Însă se mai întâmplă ca pe un loc bun să cadă un pescar care nu are atâta experienţă şi concursul să nu fie atât de reuşit.

Sunt pescari care pecuiesc la întâmplare, nu sondează, nu pun marker sau alt fel de reper pe malul de vizavi, nu caută structuri, praguri, platouri pe unde umblă crapii. Pentru aceşti pescari va fi greu de pescuit chiar şi pe un loc bun.

Un alt factor important este răbdarea. După ce am găsit locul pe unde umblă crapii şi am nădit bine trebuie să aşteptăm cu răbdare şi crapii işi vor face apariţia. Şi drilul cere multă pricepere din partea pescarului, cu cât crapul va fi obosit mai bine cu atât va ajunge mai sigur in minciog.

Să avem mereu încredere în nada noastră şi în noi înşine şi totul va fi bine.

|  Links 
Printer Friendly Page Send this Article to a Friend
Contact
info@tatanitu.ro
0728 830 136
0722 950 716
Calendar Competitii
September 2018
Add event Submit event
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Galerie Foto
Vremea
Solunar
CURRENT MOON